Enter your keyword

Tapet

Descriere generala

A. In functie de tipul de suport (baza) tapetului

Tipul de suport determina modalitatea de aplicare a tapetului, precum si tipul adezivului folosit.

1. Tapet pe suport din fibre netesute (vlies) – cel mai nou tip de tapet
Caracteristica principala este materialul suport special format din fibre netesute (vlies) care permite montajul cu usurinta nemaifiind necesara inmuierea fasiilor, adezivul aplicandu-se doar pe perete.
Acest tip de tapet  se  identifica  prin simbolul ᄃ  prezent in catalog la fiecare cod in parte sau prin specificarea faptului ca este un tapet “vlies”.

Avantajele acestui tip de tapet sunt:
– suportul special lasa peretele sa respire, reducand riscul de condens sau mucegai
– tapetul ramane dimensional stabil dupa aplicarea pe perete (nu se intinde si nu se strange)
– nu se formeaza goluri la aplicare (bule) putand fi intins cu usurinta
– se indeparteaza foarte usor – nu este nevoie sa fie umezit si nu lasa reziduuri pe perete ᄃ

1. Tapet pe suport de hartie
Este fabricat din doua straturi:
– suportul ce constituie baza – din hartie
– stratul superior imprimat care poate fi: hartie, spuma vinilica, PVC sau fibre textile.
Avantaje:
– este foarte accesibil ca pret
– are o durabilitate medie
Este recomandata respectarea exacta a timpului de inmuiere specificat pe eticheta produsului.

B. In functie de compozitia stratului de suprafata

Stratul de suprafata determina lavabilitatea tapetului si implicit metoda de curatare a acestuia.

1. Tapet de hartie: este fabricat din 2 straturi de hârtie de calitate superioara, stratul superior fiind imprimat. Acest tip de tapet este lavabil sau semilavabil.
2. Tapet vinilic: stratul exterior este acoperit cu un strat PVC. Este foarte uşor de curăţat fiind superlavabil, dar şi rezistent la lumina soarelui si la alţi factori externi.
3. Tapet din fibră textilă: stratul suport este de hartie sau vlies, iar suprafaţa exterioara este acoperită cu fibre textile. Acest tip de tapet este recomandat in zone cu trafic redus.
4. Tapet zugravibil: stratul exterior este vopsibil, vopseaua putand fi aplicata pe acesta în straturi successive, intre 5 si 10 aplicari, in functie de tipul tapetului. Lavabilitatea depinde de tipul de vopsea utilizata.

FOTO TAPET

PROSPECT DE UTILIZARE AL FOTOTAPETULUI

Pregatirea prealabila al peretelui este acelasi ca si pentru tapet. Peretele trebuie sa fie curat, neted , fara pete unsuroase.Adezivul livrat in cutia fototapetului se dizolva in 1,5 L apa(4 parti) si 2 L(8 parti). In cazul in care nu este atasat adeziv special, se utilizeaza adeziv obisnuit pentru tapet.Bucatile de fototapet se ung uniform cu adeziv avand grija deosebita la margini. Se lasa 3 min. Bucatile pregatite nu se aseaza unul peste celalalt. Indepartarea bulelelor de aer se face dinspre interior spre exterior.Se va lucra la temperatura de 18-20*C, evitand curentul.Surplusul de hartie se indeparteaza cu ajutorul unui cutter.Pot aparea diferente nesemnificative de nuante la diferitele bucati de fototapet. Astfel, inainte de inceperea montarii se vor aseza bucatile de tapet unul langa celalalt, pentru verificarea acestor diferente.

Folie decorativa autoadeziva

Descriere produs: Acest produs este destinat amenajarilor interioare, in scop decorativ. Fabricat din pvc, plastic , lemn si /sau alte insertii. Foliile decorative autoadezive nu ar trebui sa fie utilizate in locuri care ar fi la indemana copiilor sub 3 ani.Produsul este rezistent la aburi sau atmosfera umeda.

Aplicare: Suprafata pe care doriti sa il lipiti (perete, tapet, suprafete din lemn, oglinda, plastic sau faianta) trebuie sa fie dreapta, neteda,curata, uscata si degresata.

Indepartati folia autoadeziva de suportul de hartie, aplicati folia cu partea adeziva pe suprafata dorita si neteziti cu grija pentru a indeparta bulele de aer.

Pentru a repozitiona, dezlipiti si incercati o noua aplicare. Daca suprafata pe care lipiti decorul nu a fost in prealabil executata corect, se poate deteriora in momentul dezlipirii. Cand ati gasit pozitia perfecta apasati cu putere de sus in jos, folosind un material textil uscat .

Atentie la curatarea (intretinerea) foliilor decorative autoadezive, acestea se vor curata prin stergere fina cu un material textil putin umezit, fara a apasa sau freca cu perie sau alte produse rigide.

TAPET SUPERLAVABIL

Suport hartie duplex si acoperire de vinil sau spuma vinilica dimensiuni 10x53m sau 10×70 m.
1.Verificati ca toate rolele destinate aceleiasi incaperi sa apartina aceluiasi lot de fabricatie(exemplu 11A)Reclamatii ulterioare nu pot fi luate in considerare.
2.Pregatiti cu atentie suprafata pe care urmeaza sa lipiti tapetul.Aceasta trebuie sa fie neteda ,curata si usor absorbanta.In cazul in care aplicati pe glet nou sau  pe gipscarton ,aplicati mai inatai un strat de amorsa diluata din adeziv de tapet sau o amorsa acrilica.
3.Croiti fasile de tapet avand grija de continuitatea  modelului ,numerotati-le  pe dos cu creionul (nu folositi pix )apoi udati tapetul cu apa curata.Dupa aproximativ 5 minute aplicati adezivul pe dosul tapetului sau  pe peretele amorsat  si lipiti fasia urmarind verticala sau fasia lipita  anterior.
4.Presati cu o rola de cauciuc sau cu o perie avand grija sa nu ramana bule de aer sub tapet dupa care stergeti imediat surplusul de adeziv de la inbinari.Nu frecati tare inbinarile .Atunci cand este ud tapetul este mai sensibil si poate fi deteriorat  mai usor.
Adeziv recomandat este :Adeziv Special,Adeziv Extra Profi.

TAPET VLIES

Noua generatie de tapet pe suport rezistent Vlies(celuloza si fibra textile cu sau acoperire de vinil dimensiuni 10×0.53.cm).
Avantajele tapetului Vlies

Avantajele tapetului Vlies
a).Rezistenta mecanica mare (rezistenta la fisuri,recomandat in special  pentru gips-carton;
b).stabil dimensional (nu-si modifica dimensiunile in procesul lipirii si de aceea inbinarile dintre fasii raman invizibile);
c).aplicare rapida:dosul tapetului nu mai trebuie udat,se aplica direct pe peretele uns cu adeziv;
d).inlociure usoara (dacase doreste inlocuirea tapetului ,acesta se dezlipeste in totalitate ,peretele ramanand curat ,fara urme de hartie sau alte resturi)
Important:
1.Verificati ca toata rolele destinate acelasi incaperi sa apartina aceluiasi lot de fabricatie (exemplu 11A)
Reclamatii ulterioare nu pot fi luate in considerare.
2.Pregatiti cu atentie suprafata pe care urmeaza sa lipiti tapetul .
Aceasta trebuie sa fie neteda ,curata si usor absorbanta.In cazul in care aplicati pe glet nou sau pe gips-carton ,aplicati mai intai un strat de amorsa diluata din adeziv de tapet sau o amorsa acrilica.
3.Crioti fasile de tapet avand grija de continuitatea modelului ,numerotati-le pe dos cu creionul(nu folositi pix) lipiti fasia urmarind vertical sau fasia lipita anterior.
4.Presati cu o rola de cauciuc sau o perie,avand grija sa nu ramana bula de aer sub tapet,dupa care stergeti imediat surplusul de adeziv de la inbinari.Nu frecati tare inbinarile .Atunci cand este  ud tapetul este mai sensibil si poate fi deteriorat mai usor.
Adeziv recomandat:Adeziv special ,Adeziv Vlies Profi

Adeziv Vlies pentru tapet cu suport textil VLIES PS

Suprafata de tapetare: Se tapeteaza numai pe o baza uscata curata plana si rigida.Vopselele in ulei sau tapetele vechi se vor indeparta cu solutie de indepartat tapet.Crapaturile gaurile si suprafatele neuniforme se vor umple si netezi cu spaclul.Suprafetele din care se desprinde nisip, suprafetele puternic absorbantesau cretoase se vor trata in prealabil cu grund de profunzime.

Prepararea si tapetarea:Continutul ambalajului se va turna incet in apa rece si curata amestecanduse totodata puternic ( vezi tabelul ).Se asteapta circa 30minute apoi se amesteca din nou puternicIn cazul apetelor cu suport textil cu forma stabila adezivul poate fii aplicat cu rola direct pe perete pe o latime de 1-2 fasii iar tapetul se va aplica direct pe patul proaspat de adeziv.Este posibil insa si intinderea adezivului pe tapet.Se vor respecta instructiunile producatorilor de tapete.Sculele folosite se vor curata cu apa

Depozitare intrun loc uscat.
DILUARE : AMORSA 8L 200gr 50-70 mp
PASTA 5L 200gr 20